2022 Google Güncellemeleri

Aralık 2022

Kasım 2022

Ekim 2022

Eylül 2022

Ağustos 2022

Temmuz 2022

  • 19 Temmuz: Sayfadaki başlıklar ve başlık metni için standart terimler kullanmaya başladık. Öncesinde kullandığımız başlık (headline) kelimesi diğer dillerde karışıklığa yol açabiliyor.
  • 13 TemmuzAdsBot Mobil Web için kullanıcı aracısı dizesi güncellendi. Kodunuzdaki eski değeri kodun içine gömdüyseniz olası hataları önlemek için dizeyi güncelleyin.
  • 7 TemmuzGoogle Arama’nın sıralama sistemindeki güncellemeler için yeni bir sayfa eklendi. Bu sayfada bulunan bilgiler yeni değil, daha önce blogumuzda veya Twitter‘da onayladığımız güncellemelerin derlenmiş bir listesidir.
  • 6 Temmuz: Gezinme yapısı seviye yerine konuya göre olacak şekilde yeniden düzenlendi. Temel veya başlangıç seviyesine yönelik rehberler SEO Başlangıç Kılavuzu‘nda da yer aldığından yinelenen bu dokümanlar kaldırıldı.
  • 4 TemmuzCourse zengin sonucuna uygun olmak için üç kurs eklemeniz gerektiği netleştirildi. Bu yeni bir gereklilik değildir. Daha önce yalnızca Bant dokümanlarında yer alıyordu.

Haziran 2022

Mayıs 2022

  • 31 Mayısİş eğitimi yapılandırılmış verileriyle ilgili dokümanlar kaldırıldı. İlk etapta bu işaretlemeyi bir grup site sahibiyle test ettik ve sonuç olarak bunun ekosistem açısından geniş ölçekte faydalı olmadığını gördük. Bu değişiklik, iş eğitimi işaretlemesini kullanabilecek diğer özellikleri etkilemez. Arama motorlarının web sayfanızı daha iyi anlayabilmesi için işaretlemeyi sitenizde bırakabilirsiniz.
  • 22 MayısVideo küçük resimleri için şeffaflık kuralları eklendi. Video dizine eklemenin etkinleştirilmesi için küçük resim piksellerinizin en az %80’inde şeffaflığın çok az veya hiç olmamasına dikkat edin.

Nisan 2022

Mart 2022

Şubat 2022

Ocak 2022

Menü